дом Свят Великобритания е в шок! Българска шефка смая света: Отказа работа на британец...

Великобритания е в шок! Българска шефка смая света: Отказа работа на британец там, защото е

Българка отказа да наеме 39-годишен мъж на работа във Великобритания само защото е британец. За скандалния случай разказа потърпевшият Майкъл Фаулър пред местното издание „Метро“, цитиран от Dnes.bg. Консултантката по наемане на работа Пламена Иванова беше уволнена заради скандала.

Шофьорът на тежкотоварни автомобили кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намира близо до дома му в графство Уилтшър. В електронната си поща обаче получил отказ с аргумента, че на тези позиции не се наемат британци.

Компанията обяви, че е „напълно шокирана“ от действията на Пламена Иванова, която отговаря за наемането на нови служители.


Майкъл Фаулър. Снимка: „Метро“

„Нито един кандидат не може да получи отказ заради неговата националност, етническа принадлежност, пол или сексуална ориентация“, посочва фирмата.

Майкъл Фаулър също останал шокиран, защото от 12 години работи като шофьор и по думите му неговите колеги са от цял свят.

Мъжът кандидатствал по обявата, защото освен дългогодишен опит английският език му е майчин, а владеенето му било изрично посочено условие в обявата. Там пишело още, че кандидатите трябва да бъдат граждани на ЕС, но не изключвало британци.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи