дом Свят Още не съобщават причината за смъртта, какво се случва! Почернените близки първи...

Още не съобщават причината за смъртта, какво се случва! Почернените близки първи казаха току-що: Напусна ни обичаният актьор

Актьор от сагата „Междузвездни войни”, чийто осми епизод върви по екраните у нас и по света, е починал на 87 години. Актьорът Алфи Къртис, който преди 40 години изигра малка, но запомняща се роля в първия филм от сагата „Междузвездни войни“ – Епизод IV, „Нова надежда“, съобщи The Hollywood Reporter. Тогава той изигра злодея доктор Корнелиус Евазан, който има издадени смъртни присъди в 12 звездни системи и се заяжда с Люк Скайуокър в  космическия бар на Мос Айсли, където синът на Дарт Вейдър и Оби-Уан Кеноби имат среща с Хан Соло и Чубака.

 

Интересно е, че Корнелиус Евазан се появява и във филма Rogue One, който не е част от поредицата, но представя събитията, случващи се непоследствено преди Епизод IV. Т

ам той и приятелят му Понда Баба опитват да се сбият с главните герои Джин и Касиан на пазара в Джеди, където те търсят Со Герера. Касиан се отказва да се занимава с тях и те в краяна сметка избягват, за да може Евазан да бъде убит във въпросния бар малко по-късно.

В Rogue One обаче ролята на доктора злодей се изпълнява от Майкъл Смайли. Освен в „Междузвездни войни“, Алфи Къртис играе и в „Човекът слон“, както и в минисериала „Изгубените империи“. Причините за смъртта засега не са обявени, пише Блиц. Съболезнования за смъртта на колегата си поднесе в социалните мрежи Марк Хамил, който играе Люк Скайуокър. Според него във филма Алфи изглеждал плашещо, но като човек бил добряк с чувство за хумор и истински джентълмен.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи