дом България Тетрадка на известна чалга певица потресе Фейсбук със съдържанието си

Тетрадка на известна чалга певица потресе Фейсбук със съдържанието си

Чалга певица, която се вихри по телевизия „Планет“, показа колосалното си ниво на образованост, пише big5.bg. В „творческата“ тетрадка на таланта лъсна как „хентелигентната“ чалгаджийка се мъчи с текста на песента на Боби Шарп „Unchain My Heart“, изпята първо от Рей Чарлз през 1961 г.

През 1987 г.

Джо Кокър я включва в едноименния си албум и така я прави известна по цял свят – дотолкова, че песента е достигнала дори до ушите на лингвистката от „Планет“. За да я изпее обаче, нашата певачка си е транскрибирала текста по свой си начин, така че да я изпее с лекота пред публика.

Вътре откриваме такива бисери като „ънджей май харт бейби лет ми би“ и естественият отговор -„козю юдонт кер ъбаутми“.

Ето и коментарът към поста във фейсбук, където лъсна резилът:

„Ако ви трябва преводът на български на тази неизвестна песен – ето – предоставям ви го. Това е само една малка част от записките в тетрадката на поредната образована музикално и лингвистично „певица“ от телевизия„Планет“. Забавлявайте се синхронно! Иначе не е кеф!“

Това не е първият опит за самобитно творчество на главата на световно име в музиката. Още помним „Кен лий“, изопачената версия на песента Without you на Марая Кери, с която се изгаври Валентина Иванова Хасан като участник в прослушването на телевизионното шоу Music Idol 2 от февруари 2008 г.

Тогава напористата певачка изблея без грам притеснение следното нещо:

КУПЛЕТ:

Но уан кен ту кен ту сивмен.

Но йоан клиз тожу маливе.

Уен ай гез ажу завате на налечу мо.

Ню йонуз тунай молинай

йон сора шооо.

Йес и шооо, ооо.

ПРИПЕВ:

Кен лий,

тулибу дибу даучу.

Кен ли,

Кен ли межу мо.

Кен ли,

тулибу дибу даучу.

Кен ли,

Кен ли межу мо.

Преди своето изпълнение Валентина Хасан съобщи на журито на шоуто, че има намерение да изпее „една песен на Марая Кери – Кен лий…“. Когато е поправена, че песента вероятно се казва „Without You“, Хасан отговаря: „Не… Може и тва да е“. След нейното изпълнение ѝ задават въпроса на какъв език пее, тя отговаря: „на английски …но, извинявам се много, не владея добре английски“.

Въпреки, че тя не продължава в следващия етап от шоуто, любителският видеоклип на нейното изпълнение е качен в интернет, където бързо става световно популярен. Във видеомонтажа, който циркулира в интернет, изпълнението на Хасан е прекъсвано с кадри от истинската песен на Марая Кери, за да се подчертае абсурда.

Разваленият английски на Хасан, в комбинация с нейните скромни певчески способности, създават впечатляващ комичен ефект, който спечелва на видеото над 16 милиона гледания в YouTube.

Сред „феновете“ на песента е самата Марая Кери…