дом Рицепти Обожавам чушки, а така приготвени са ми любими, през ден- два задължително...

Обожавам чушки, а така приготвени са ми любими, през ден- два задължително си правя

Чушки по панагюрски – една много лесна, бърза и невероятно вкусна рецепта

Ако сега не се възползваме от наличието на зеленчуци, кога ще е?! Поради това ще оставим за малко настрани рецептите с месо и месни продукти, за да споделим една от любимите си рецепти – за супер вкусните чушки по панагюрски.

Хубавото при тях е, че се приготвят лесно и бързо, а са толкоз вкусни и такава отлична разядка, че в никакъв случай не забравяйте да си осигурите малко качествена ракийка или узо към тях.

 

Бързи и много вкусни чушки по панагюрски

Продуктите, които ви трябват за това апетитнопредястие са следните – осем печени и обелени чушки, около 4-5 лъжици полезен зехтин, 200 грама кисело мляко, две лъжици брашно, половин връзка пресен магданоз, сол на вкус и черен пипер също на вкус.

И така, започваме приготвянето на нашите вкусни чушки по панагюрски като първо нарязваме всичките осем чушки по дължина, така че да се получат почти равни ивички. Зехтинът се сгорещява в тигана предварително и когато видим, че вече е започнал да цвърчи, поставяме лентичките от чушки в него, за да се запържат.

Малко след като сме ги метнали в тигана, добавяме към тях и брашното.

Внимаваме и гледаме да не пропуснем момента, в който те са се запекли до златист цвят и тогава слагаме вътре и киселото мляко.Посоляваме на вкус, а после оставяме да се задуши ястието за не повече от десетина минути, или поне 6-7 минутки. Сваляме от котлона вкусните си чушки по панагюрски и накрая ги поръсваме с пресния и ситно нарязан магданоз, плюс черния пипер.

Трябва да уточним, че който обича чесън, преспокойно бихте могли да си овкуси апетитните чушки по панагюрски и с 1-2 скилидки ситно нарязан чесън, а вкусът на ястието ще стане още по-неустоимо. Да ви е сладко и наздраве!

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи