дом Рицепти Израснах в този край и баба ми ме научи да правя тази...

Израснах в този край и баба ми ме научи да правя тази топла, ароматна и страшно вкусна родопска чорба!

Предлагаме ви рецептата за прочутата родопска чорба . Бабите там знаят как да ни накарат да си оближем пръстите и за още да питаме.

А тази чорба е едно от най-лесните и най-вкусните им топли изкушения.Топла, ароматна и страшно вкусна е тази родопска чорба

Трябват ни чаша и половина боб, един стрък праз лук, една чушка, четири картофа, две лъжици доматено пюре, подправки на вкус, сол на вкус.

Първо трябва да си накиснем фасула предварително и да го сложим с малко вода да поври. След това изливаме водата и сипваме нова топла вода в тенджерата.

След като видим, че вече е завряла, прибавяме вътре нарязаните на ситно чушка и праз лук. Изчакваме да се посварят и после слагаме нарязаните на парчета картофи и подправките по наше си желание.

Ако искате, може да си направите и запръжка от червен пипер и олио. С нея определено става по-вкусно, но пък доста хора я считат за вредна, затова сами ще си прецените.

Със или без запръжката оставяте чорбата да ври още малко и когато видите, че е вече готова, я сваляте от котлона. Хапва се още докато е топла и дори гореща, а за вкуса й просто няма да говорим – фантастичен е. Не я пропускайте на трапезата си, защото ще сбъркате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи